środa, 14 marca 2012

Makaron na śniadanie

Makaron z boczkiem i z jajkiem mógłby być carbonarą, ale po co powielać znane schematy? Polecam wam coś trochę innego – wiosenne danie „no name” - bardzo smaczne.


Składniki
  • makaron (kształt dowolny) 400 gram
  • 30 dkg boczku wędzonego
  • 2 duże jajka
  • 3 łyżki parmezanu
  • szczypiorek
  • sól, pieprz


Przygotowanie

Makaron gotować w osolonej wodzie tak, aby pozostał al dente, po ugotowaniu makaronu nie przelewać. Boczek pokroić w drobną kosteczkę i podsmażyć. Do kubka rozbić jajka i wymieszać z parmezanem. Ugotowany makaron wrzucić na patelnię, następnie zalać przygotowanym sosem  i wymieszać. Przyprawić do smaku, dodać szczypiorek.

1 komentarz:

jerzy pisze...

Świetny pomysł na zastąpienie popularnej jajecznicy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...