Makaron z boczkiem i z jajkiem mógłby być carbonarą, ale po co powielać znane schematy? Polecam wam coś trochę innego – wiosenne danie „no name” - bardzo smaczne.
Składniki
- makaron (kształt dowolny) 400 gram
- 30 dkg boczku wędzonego
- 2 duże jajka
- 3 łyżki parmezanu
- szczypiorek
- sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron gotować w osolonej wodzie tak, aby pozostał al dente, po ugotowaniu makaronu nie przelewać. Boczek pokroić w drobną kosteczkę i podsmażyć. Do kubka rozbić jajka i wymieszać z parmezanem. Ugotowany makaron wrzucić na patelnię, następnie zalać przygotowanym sosem i wymieszać. Przyprawić do smaku, dodać szczypiorek.
1 komentarz:
Świetny pomysł na zastąpienie popularnej jajecznicy
Prześlij komentarz