środa, 15 lutego 2012

Królewska surówka

W polskiej kuchni znana jest przede wszystkim jako tradycyjny dodatek do kotletów mielonych lub schabowych i trzeba to przyznać, ostatnio chyba nieco wyszła z mody. Warto sobie o niej jednak przypomnieć, zwłaszcza teraz, gdy w sklepach brakuje rodzimych owoców i warzyw.


















Składniki:
  • ½ główki czerwonej kapusty
  • 1 duże jabłko
  • 20 dkg orzechów włoskich
Przygotowanie: Poszatkować kapustę, obrane jabłko, pokroić  w cienkie paseczki i dorzucić odpowiednią ilość orzechów włoskich (na oko). Taką surówkę można podawać na surowo lub delikatnie podsmażyć na patelni Ronic. Ugotowana kapusta lepiej się trawi, jednak surowa zawiera więcej witamin.

Przepis opublikowany również na portalu Stylzdrowia.pl

Brak komentarzy:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...